Je li odgoj instinkt, trend ili znanost?

Današnji roditelji i stručnjaci koji rade s djecom u vrlo su nezavidnoj poziciji. Žele pružiti najbolju podršku za razvoj svom djetetu no ostaju zbunjeni u susretu s pregršt različitih stavova i teorija stručnjaka svih profila čija su mišljenja vrlo često u potpunoj suprotnosti.

 

Koplja se sudaraju na svim područjima odgoja – od toga da li trebamo skakati na svaki mig djeteta pa do toga da dijete trebamo pustiti da se isplače jer ćemo ga u suprotnome razmaziti. Treba li pustiti da dijete doji ili spava s roditeljima dokle ono želi ili ranije poticati osamostaljivanje? Treba li i kako djeci postavljati granice? Ako svaka teorija obećava da je ona prava, kojoj vjerovati? Kako zapra vo odgojiti sretno i samopuzdano dijete?

 

Otvaranje tih i drugih dilema te odgovore što uistinu doprinosi zdravom emocionalnom i kognitivnom razvoju djeteta čut ćete na predavanju Sanje Ivanušević Grgas, dipl. psihologa i terapeuta igrom (Centar za terapiju igrom), s dugogodišnjim stručnim i praktičnim iskustvom u radu s djecom i obiteljima.

Kako rastu srce i pamet?

serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga „Oblačić“) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namjenjena sručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

Gdje i kada?

– Više informacija uskoro

Čarobna svjetiljka

je edukacija za stručnjake koji rade s djecom a koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina. Više informacija ovdje.