Postavljanje granica

Jesu li današnja djeca „nemoguća“ zbog popustljivog odgoja? Može li se odgojiti odgovorno i suradljivo dijete bez kažnjavanja?

Postavljanje granica u centru su promišljanja i rasprava roditelja i osoba koje se bave djecom. Koliko biti strog i na koji nači postavljati granice često su pitanja žustrih rasprava.

Postavljanje osobnih granica u odgoju jednako je važno kao i pružanje razumijevanja, ljubavi i podrške. Kada su postavljene na jasan, doslijedan i nekažnjavajući način omogućuju da dijete razvija odgovornost, samokontrolu i samopouzdanje.

Na ta i druga pitanja odgojno – obrazovni stručnjaci, stručnjaci menatlnog zdravlja i roditelji će dobiti odgovore od Sanje Ivanušević Grgas, dipl. psihologa i terapeuta igrom (Centar za terapiju igrom), s dugogodišnjim stručnim i praktičnim iskustvom u radu s djecom i obiteljima.

Kako rastu srce i pamet?

serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga „Oblačić“) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namjenjena sručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

Gdje i kada?

– Slavonski Brod – 17.10.2016. u  17 – Centar mladih – Sanja
– Pula – 17.10.2016. u 18:00 h – Gradska knjižica – potrebna najava na iva.lanc(at)gkc-pula.hr – Maja
– Rijeka – 18.10. 2016.  u 18:00 h –  Gradska vijećnica, Korzo – Sanja
– Zagreb – 19.10.2016. u 18:00 h  – Tribina grada Zagreb – Kaptol 27 – Sanja
– Dubrovnik – 25.10.2016. u 18:00 h – Amfiteatar pomorske škole
– Kaštel Sućurac – 26.10.2016. u 17:00 h – Gradska vijećnica Kaštel Sućurac
– ulaz je besplatan, najave nisu potrebne, osim za Pulu.

Čarobna svjetiljka

je edukacija za stručnjake koji rade s djecom a koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina. Više informacija ovdje.