Zašto je emocionalna inteligencija važnija od IQ-a?

Predavanje iz Serije “Kako rastu srce i pamet: Zašto je emocionalna inteligencija važnija od IQ-a” besplatno je predavanje namijenjeno roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom, mladima i obiteljima koja će diljem Hrvatske održati psihologinje Maja Bonačić i Sanja Ivanušević Grgas.

 

Mnogo se govori o načinima kako da djecu učinimo pametnijima jer imamo ideju da što su pametnija, to će bolje proći u životu. No ono što nam istraživanja i praksa govore jest da inteligencija nije glavni faktor o kojem će ovisiti uspjeh i sreća djeteta. Jeste li znali da upravo emocionalna inteligencija više od IQ-a utječe na uspjeh djeteta u školi, poslu, životu i odnosima općenito?
I dok se IQ zapravo ne može povećati, mnogo toga možemo učiniti da unaprjeđenje emocionalnog i mentalnog zdravlja.

 

Kako djeci dati pravi vjetar u leđa da iskoriste sve svoje sposobnosti i odrastu u sposobne i zadovoljne odrasle?
Kako zaista primjereno poticati dječji razvoj?
Kako neprimjereno poticanje inteligencije može štetiti razvoju? neka su od pitanja na koja odgovore možete dobiti ovo proljeće na predavanjima u Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku.
Provjerite zašto se na Majinim i Sanjim predavanjima traži mjesto više.
Veselimo se ponovnim druženjima i novim susretima ovo proljeće.

Kako rastu srce i pamet?

serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga „Oblačić“) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namjenjena sručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

Gdje i kada?

  • više detalja uskoro

Čarobna svjetiljka

je edukacija za stručnjake koji rade s djecom a koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina. Više informacija ovdje.