SANJA IVANUŠEVIĆ GRGAS

Sanja je psiholog i voditeljica Centra za terapiju igrom

Sanja Ivanušević Grgas, dipl. psiholog i praktičar terapije igrom s dugogodišnjim iskustvom u kliničkom radu s emocionalnim i ponašajnim poteškoćama djece, obiteljskom savjetovanju te radu u odgojno – obrazovnim ustanovama (DV, OŠ). Educirana je iz različitih pristupa terapije igrom (child – centered play therapy, filial play therapy, „Learn to play“, „Test svijeta“, Integrativni model, Theraplay) kao i iz područja vođenja grupa. U kontinuiranoj je edukaciji i superviziji za psihoterapeuta (razni modaliteti terapije igrom; gestalt psihterapija, kognitivno-bihevioralna terapija).

Niz godina radi na osobnom i profesionalnom razvoju odraslih. Vodi edukacije za stručnjake mentalnog zdravlja, odgajatelje i učitelje iz područja dječjeg razvoja i terapije igrom (Čarobna svjetiljka).

Kao volonter Međunarodne akademije za terapiju igrom i psihosocijalne projekte (INA-PTSP) sudjelovala u projektu „Rastimo zajedno“ u Nigeriji u edukaciji stručnjaka koji rade s djecom te edukaciji iz Terapije igrom usmjerene na dijete (Child-centered play therapy).

Osnovala je i vodi Centar za terapiju igrom, gdje provodi individualna i obiteljska savjetovanja i psihološke tretmane za djecu, mlade i obitelji. Također, vanjski je suradnik Modusa – Centra za djecu, mlade i obitelj (Društvo za psihološku pomoć). Vodi iskustvene radionice emocionalne pismenosti.

Sanja piše članke za brojne portale, suradnik je časopisa i magazina za roditelje i djecu te ju često možete vidjeti kao stručnog gosta u televizijskim programima po pitanju dječjeg razvoja i roditeljstva. Gost je predavač na fakultetima na temu terapije igrom i emocionalane pismenosti.

SANJA KADA JE MANJE FORMALNA

Sanja je stalno u potrazi za novim znanjima kako bi pomogla djeci i roditeljima. Smirena je i topla osoba, zaigrana i suosjećajna, a istovremeno britka, elokventna i vrlo duhovita.  Sve dok ju ne pobijedite u Čovječe, ne ljuti se.

Osim u poslu, Sanja uživa u redovnom trčanju i plesanju tanga. Ljubiteljica je dobre knjige i putovanja, uživa u istraživanju i učenju o vinima, a teška srca priznaje da su joj slabost ženske cipele.

Sanjina velika, mračna tajna je da ima pamćenje kao zlatna ribica. Da joj je netko dao kunu svaki puta kad se smela, joj vidi – jednorog!

Sorry, no posts matched your criteria.
Pronađite nas na Facebooku