Prijave za edukaciju iz terapije igrom u Beogradu i Ljubljani (2022. – 2024.) su otvorene. 

Terapija igrom efikasna je, razvojno primjerena i znanstveno dokazana terapijska metoda radu s malom djecom i obiteljima kojom se omogućava razrješavanje ili ublažavanje emocionalnih, ponašajnih ili razvojnih problema.

“Uđete li u dječju igru, naći ćete mjesto gdje se njihov um, srce i duša susreću”

V. Axline

Tijekom edukacije, kroz dvije godine, obrađuju se važne teme za uspješan rad svakog terapeuta igrom, koje uz dobru teorijsku osnovnost podrazumijevaju i visoko-praktičnu usmjerenost, odnosno usvajanje praktičnih vještina iz terapije igrom i rada s obiteljima.

O edukaciji


Edukaciju iz terapije igrom zajednički organiziraju Centar za terapiju igrom – CETI i Centar Coralina.

 

Partneri u organizaciji edukacije u Beogradu su dr. Katarina Višić i Play Centar Novi Sad, dok je partnerska organizacija u Ljubljani Poučna svetovalnica, Pika Polona Bižal, s.p.

 

Edukacija je podijeljena u pet modula:

 

I. MODUL: Temeljne vještine u terapiji igrom (120 sati),

II. MODUL: Direktivne teme u terapiji igrom (44 sata),

III. MODUL: Kliničke teme u terapiji igrom (64 sata),

IV. MODUL: Obiteljske intervencije u terapiji igrom (40 sati)  i

V. MODUL: Specifične populacije: Adolescenti (20 sati).

 

Teme i satnicu za edukaciju iz terapije igrom u Beogradu možete skinuti ovdje: Terapija igrom u Beogradu

Teme i satnicu iz terapije igrom u Ljubljani možete skinuti ovdje: Terapija igrom u Ljubljani

Uvjeti za upis na edukaciju

 

 • Završen diplomski studij iz područja mentalnog zdravlja (psihologija, edukacijsko-rehabilitacijski studij, medicina, socijalni rad, pedagogija) ili propedeutika psihoterapije
 • Obavezna mogućnost provođenja terapije igrom s djecom i obiteljima (priložiti potvrdu)
 • Poznavanje engleskog jezika (proučavanje literature)
 • Sudjelovanje na uvodnoj iskustvenoj radionici (Beograd 1.10.2022. ili Ljubljana 23.9.2022.)

Uvjeti tijekom pohađanja edukacije

 

 • 280 sati edukacije
 • 50 sati supervizije
 • 50 sati osobne terapije
 • 500 sati kliničke prakse
 • Rad s klijentima od 3. radionice
 • 32 sata rada u sustručnjačkim (peer) grupama (intervizija)
 • Pisanje eseja nakon svakog modula

Nakon završetka edukacije i zadovoljavanja svih uvjeta polaznici stječu naziv praktičar terapije igrom.

Način rada

Sve teme obrađuju se kroz dinamičnu izmjenu teorijskih predavnja, iskustvenih vježbi i radionica s ciljem stjecanja uvida i praktičnih vještina, proradu sadržaja i uvježbavanje vještina kroz peer grupe, superviziju od strane voditeljica te čitanje literature.

Uz teorijsku i znanstvenu utemeljenost, naglasak edukacije će biti na praktičnom i iskustvenom dijelu – uvježbavanju terapeutskih vještina rada s djecom i roditeljima. To znači da ćete se jako puno igrati, da ćemo očekivati da se igrate i s klijentima pod našom supervizijom te da ćete puno međusobno dijeliti vaša iskustva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zašto je ova edukacije jedinstvena?

Zato jer su Sanja i Maja visoko specijalizirane u svojim područjima, s višegodišnjim kliničkim iskustvom u terapiji igrom i edukaciji stručnjaka. Svoj su zanat „ispekle“ na međunarodnim edukacijama od strane vodećih autoriteta u svojim područjima. Sanjina najdraža tema i primarni interes su emocionalni razvoj djece i emocionalne i ponašajne teškoće, dok je Maja stručnjak za dijagnostiku i razvojne poteškoće. Zajedno se idealno nadopunjuju a u radu im je važna praktična usmjerenost i usvajanje vještina.

Dopustite nam da vam pokažemo da je terapija igrom najljepši i razvojno najprikladniji modalitet rada s djecom te vrlo efikasna i u radu s adolescentima. Uz sva znanja i vještine iz svijeta terapije igrom, osvijestiti ćete i vlastite kapacitete za igru te shvatiti da je terapija igrom odličan način i za uspostavljanje odnosa s odraslima.

Cijena

 

Cijena edukacije u Beogradu iznosi 175 EUR po radionici. Ukupna cijena edukacije je 3675 EUR.

Cijena edukacije u Ljubljani iznosi 210 EUR po radionici. Ukupna cijena edukacije je 4380 EUR.

Iznos je moguće platiti u ratama (maksimalno 21).

 

*U cijenu je uključeno 280 sati edukacije, osvježenje u pauzama te edukativni i kreativni materijali. Trošak supervizije i osobne terapije polaznici snose dodatno sami.

Način prijave

 

Za uključivanje u dvogodišnju edukaciju za praktičara terapije igrom nužan je preduvjet pohađanje iskustvene radionicu u Ljubljani ili Beogradu.

 

Na radionicu se možete prijaviti putem linka https://forms.gle/ZEdHvymVVt5cyApo6 

 

Ciljevi uvodne radionice su:

 

– iskustveno upoznavanje s terapijom igrom,

– upoznavanje s voditeljima i članovima grupe

– zajedničko donošenje odluke o upisu u edukacijsku grupu (zadovoljeni formalni kriteriji te osobni kapaciteti za pohađanje dvogodišnje edukacije).

 

Mjesto na uvodnoj iskustvenoj radionici rezervira se uplatom pologa u iznosi od 12000 RSD za Beograd te 180 EUR za Ljubljanu.

Detaljne informacije o plaćanju cjelokupne edukacije polaznici će dobiti nakon uvodne radionice.

Informacije

Za dodatne informacije možete nam pisati na [email protected].

O voditeljicama

Sanja Ivanušević, magistra psihologije, terapeut igrom, osnivačica je Centra za terapiju igrom. Sanjin glavni interes je psihoterapija djece i mladih i tretman emocionalnih i ponašajnih teškoća kroz terapiju igrom kao i edukacije stručnjaka kroz različite edukacije i radionice. Educirana je iz različitih pristupa terapije igrom (Child-centered play therapy, Filial play therapy, “Learn to play”, Test svijeta, Integrativni model, Theraplay, Sandtray playtherapy, Gestalt terapija igrom) kod vodećih svjetskih stručnjaka. Educirana je također iz gestalt psihoterapije te kognitivno-bihevioralne psihoterapije

 

Više na: www.ceti.hr

Sanja Ivanušević Grgas

mag. psych., terapeut igrom

095 8 200 470

Maja Bonačić

mag. psych., praktičarka terapije igrom

098 762 843

Maja Bonačić, magistra psihologije, specijalizantica transakcijske analize, praktičarka terapije igrom, majstorica NLP-a.
Osnovala i vodi Centar Coralina, educirana iz područja integrativne, nedirektivne, obiteljske, Gestalt, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama. Uz to je majstor NLP-a te dodatno educirana na ERF-u iz područja razvojne procjene, poticanja socijalnih vještina i komunikacije te ADOS-2 procjene. Završila je i edukaciju iz PECS-a te vodi radionice “Izrada socijalnih priča” na području Hrvatske i BiH. Trenutno uključena u edukaciju za psihoterapeuta. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom s posebnim potrebama, naglasak na poremećaju iz spektra autizma. Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji “Zaigrana pedala” za djecu s poremećajem iz autističnog spektra. Redovito održava stručne radionice u cijeloj regiji – BiH, Crnoj Gori i Srbiji. U suradnji s CETI-jem, vodi dvogodišnju edukaciju iz terapije igrom za stručnjake te edukaciju “Čarobna svjetiljka”. Redovito održava radionice i predavanja na međunarodnim psihološkim konferencijama i skupovima u regiji na temu terapije igrom i radu s djecom iz spektra autizma. Uz to je stručni suradnik nekoliko časopisa i portala na temu dječjeg razvoja.

Više na: www.coralina.hr